Krullen van mannen verzorgen: 6 tips

Andere mannen zijn er wel eens jaloers op en jij weet er geen raad mee: je krullen. Als man met krullend haar is het soms best lastig om het juiste kapsel te kiezen en dit vervolgens perfect te stylen en te verzorgen.

In deze gids:

Wij helpen je graag een handje! In deze blogpost vind je een aantal tips die je kunt toepassen om meer controle over je haar te krijgen en het beter te kunnen stylen en verzorgen. Eenmaal je de haarverzorging krullen onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders!

1. Krullen mannen verzorgen: kies de juiste haarstijl

Als je een kapsel wilt dat goed te stylen is en makkelijk handelbaar is, dan moet je kiezen voor de juiste haarstijl. Heb je echt gekruld haar? Kies dan voor korte zijkanten. Bovenop mag het ook kort zijn, maar liefst wel een beetje langer dan de zijkanten. Heb je golvend haar? Dan mag je het bovenop gerust wat langer laten. Zo creëer je een nonchalante en tegelijk stoere look!

2. Was je haar minder met shampoo

Een tweede tip is om je haar minder vaak te wassen met shampoo. Natuurlijk heeft iedere man ander haar en is het ene kapsel sneller vet dan het andere, maar probeer het zeker eens uit. Door je haar slechts twee keer per week te wassen, gaan je krullen er helemaal anders uitzien. Conditioner mag je wel iedere dag gebruiken en is zelfs goed om je krullend haar te hydrateren en te verzorgen.

3. Gebruik een haarolie voor mannen

Om krullend of golvend haar te verzorgen, raden we aan om een haarolie voor mannen te gebruiken. Een haarolie maakt je haar zacht, hydrateert en vermindert beschadiging tijdens het föhnen. Je kunt de olie na het douchen in nat haar aanbrengen, voordat je met de föhn aan de slag gaat. Wil je liever geen haarolie gebruiken? Dan kan je eenmaal per week een haarmasker gebruiken. Afhankelijk van hoe droog je haar is, herstelt het masker je haar volledig.

4. Gebruik de juiste tools

Een föhn is onmisbaar wanneer je iets met je haar wilt doen. Of je nu krullend of golvend haar hebt of niet. De tijd dat de föhn alleen voor vrouwen is, is al lang voorbij! Ook als man is het handig om een föhn in huis te hebben. Heb je gedoucht? Dep je haar dan zacht droog met een handdoek en ga daarna föhnen. Dit bepaalt grotendeels hoe je haar er daarna uit zal zien.

Gebruik ook altijd een borstel tijdens het föhnen. Met een borstel kan je makkelijk volume creëren en de richting van je haar bepalen. Ideaal om je golvend of krullend haar onder controle te houden! Borstel je haar nooit wanneer het reeds droog is want zo zal je het flink beschadigen. Je haar föhnen, doe je als volgt: grijp je haren met de borstel, trek het een klein beetje strak en föhn het droog zodat het in toom blijft. De eerste keer is het wellicht een beetje zoeken, maar oefening baart kunst!

5. Werk af met een clay met hoge hold

Als er iets perfect samengaat met krullend of golvend haar, dan is het clay. Met dit product blijf je de slag goed zien en creëer je een mooie textuur. Golvend of krullend haar is nu eenmaal lastiger in model te houden dan stijl haar. Omdat het een ‘koppig’ haartype is, gebruik je best een clay met hoge hold. Is dat nog niet genoeg? Dan kan je altijd een haarspray toevoegen nadat je het in model hebt gebracht. Het is een beetje zoeken welke producten fijn werken voor je krullen. Eens je ze hebt gevonden, wordt het stylen van je krullen een eitje!

6. Zoek een goede kapper

Tenslotte is het aangeraden om een goede kapper te zoeken. Het zal je misschien verbazen, maar lang niet iedere kapper weet hoe hij het beste kan omgaan met krullen mannen. Zoek dus een kapper die hier genoeg ervaring mee heeft en die je haar niet kleddernat probeert te knippen. Dit laatste is namelijk een teken dat hij niet weet wat hij doet. Alleen als jouw haar droog is, kan de kapper je krullen goed analyseren en op basis daarvan aan de slag gaan!

Zo, dit zijn zes tips om krullen mannen te verzorgen en te stylen. Hoe lastig je het soms ook vindt, vervloek je krullen niet. Veel mannen (en vrouwen) zijn er zelfs jaloers op! Krullend haar heeft een charmante uitstraling, mits je weet hoe je het moet aanpakken. Daar zullen bovenstaande tips je zeker bij helpen. Succes!