informatiekrultang

Hoe vaak kan je een krultang gebruiken zonder haarbeschadiging?

Je wil graag krullen, maar hoe vaak gebruik je de krultang zonder dat je haar beschadigd? Je wil natuurlijk niet dat je haar beschadigd raakt, doordat je hem bijvoorbeeld te vaak hebt gebruikt. Daarom informeren we je over het gebruik van dit product.

Veilig gebruik krultang

Bij het gebruik van een krultang speelt de veiligheid een grote rol. Gebruik in ieder geval een krultang van goede kwaliteit. Het beste kun je er een gebruiken met keramische of keramische tourmaline platen. Deze dragen namelijk bij aan de gezondere toestand van je haren. Als je voor de eerste keer een krultang gebruikt, zorg er dan voor dat je haar in goede conditie is. Gezond haren kunnen beter tegen de warmte. De warmtestand is ook belangrijk. Als de krultang te warm wordt kunnen de haren beschadigen. Let daarom op jouw haartype en welke krultang daar bij past, zodat beschadigde haren voorkomen wordt.

Dagelijks gebruik doen of niet?

Als je de smaak te pakken hebt, kan het heel goed zijn dat je iedere dag met de krultang aan de slag wilt gaan! Probeer het niet te doen! Het is namelijk niet goed voor je haar. Je haar heeft ook de tijd nodig om te herstellen. Bekijk het positief, als je je haar niet iedere dag kunt krullen, heb je iedere dag een ander kapsel. Afwisseling is ook leuk en zo kun je weer uitkijken naar het moment om wel te krullen!

  • Houd zelf de structuur van je haren in de gaten. Merk je dat je haren tekenen vertonen van uitdroging of dat ze dof worden? Dan kan het zijn dat je haren beschadigd zijn en dat je je krultang te vaak hebt gebruikt.
  • Als je haren glanzend en gezond blijven, dan kun je de beste krultang vaker gebruiken (maar niet dagelijks).

Gezonde haren

Je haren gezond houden is heel belangrijk, of dat je nu wel of niet een krultang gebruikt. Maar je haren hebben meer te lijden door de warmte van de krultang. Besteed daarom extra aandacht aan de gezondheid van je haren. Zo dien je de platen van de krultang schoon te houden. Ga altijd aan de slag met schone materialen, maar ook met droge haren! Je haren hebben namelijk veel te lijden als je de krultang met nat haar gebruikt.