Hoe blijven krullen langer zitten? 6 handige tips!

Niets is vervelender dan een uur te hebben besteed aan je haar krullen, om daarna even met je ogen te knipperen en te ontdekken dat je krullen alweer zijn verdwenen. Je bent dus een uur voor niets bezig geweest. Om in de toekomst geen kostbare tijd meer te verliezen, delen we in dit artikel zes handige tips waardoor je krullen langer blijven zitten. Het zijn trucjes die je zowel voor, tijdens en na het krullen van je haar kunt toepassen. Zo kan jij de hele dag genieten van prachtig, golvend haar!

In deze gids:

Hoe blijven krullen langer zitten? Gebruik geen conditioner

Een eerste tip om ervoor te zorgen dat je krullen langer blijven zitten, is om geen conditioner te gebruiken na het wassen van je haar. Conditioner maakt je haar glad en zacht. Dat is heel fijn als je droog haar hebt, maar niet als je je krullen lang wilt laten zitten. Conditioner zorgt er namelijk voor dat je krullen sneller uitzakken. Mocht je toch niet zonder dit product kunnen, gebruik dan een klein beetje en alleen in de punten van je haar.

Je haar krullen? Eerst je haar preppen

Als je iets met je haar wilt doen wat het niet uit zichzelf zou doen, dan kan je een aantal producten gebruiken. Bij het preppen van je haar is vooral een mousse onmisbaar. Deze kan je haar extra kracht geven gedurende een langere periode. Een mousse zorgt er ook voor dat je haar stugger wordt waardoor de krullen beter pakken. Je mag gerust een ruime hoeveelheid mousse gebruiken. Begin altijd aan de aanzet en werk naar de punten van je haar toe.

Krullen met stijltang of krultang

Daarna is het tijd om te beginnen met je haar krullen. Je kunt je haar krullen met stijltang of een krultang. Het maakt niet uit welke van de twee je gebruikt, als het maar eentje is van goede kwaliteit. Om zeker te zijn dat je krullen lang blijven zitten, krul je best met een temperatuur tussen de 150 en 200 graden. Dat lijkt heet, maar als je een goede tang gebruikt, zorgt deze temperatuur niet voor haarschade. Om je haar extra te beschermen tegen de hitte van de stijl- of krultang, raden we aan om een goede heat protection spray te gebruiken.

Gebruik veel haarclipjes

Voor je haar krullen heb je veel haarclipjes nodig. Heb je een lok van je haar gekruld? Rol de lok dan op en zet deze vast met een clipje. Dit herhaal je tot zolang al je haar is opgerold en vaststaat op je hoofd. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar dit is de perfecte manier om je haar goed af te laten koelen en de krullen goed te behouden. Als je een lok haar krult en deze meteen laat vallen, kan het gewicht van je haar ervoor zorgen dat de krul minder sterk wordt en weer uitzakt. Verwijder de clipjes pas als je haar volledig is afgekoeld. Mocht je niet genoeg tijd (of geduld) hebben, dan kan je je krullen sneller laten afkoelen door je haar te föhnen. Gebruik hiervoor wel de koelste stand.

Shake, shake, shake

Is je haar helemaal afgekoeld? Dan is het tijd om de haarclipjes voorzichtig te verwijderen. Het is belangrijk dat je je lokken voorzichtig laat vallen terwijl je je haar uitrolt. Wanneer al je haar los is, kan je er losjes met je vingers doorheen bewegen. Let op dat je dit niet te lang, te hard of te veel doet, want anders haal je het effect van de krul weer weg. Stop op het moment dat je vindt dat je krullen nog een tikkeltje te hard zijn. Door de zwaartekracht gaan je krullen vanzelf een meer natuurlijke vorm aannemen.

Gebruik geen haarlak

Wellicht ben je geneigd om krullend of golvend haar te bespuiten met haarlak, maar dat doe je beter niet. Haarlak kan er net voor zorgen dat je krullen sneller uitzakken. Dit komt doordat de deeltjes in haarlak je haar zwaarder maken. In de laatste fase van je haar krullen gebruik je beter een texturizing spray. Een textuur spray geeft meer volume aan je haar en minder gewicht, wat je krullen alleen maar ten goede komt. Hierdoor worden ze luchtiger en krijg je een echte bounce.

Zo, met deze zes tips blijven je krullen langer zitten! Zoals je kunt lezen, spelen de haarproducten krullen een belangrijke rol, net als de manier waarop je je haar krult. Het is misschien even oefenen, maar wij zijn er zeker van dat je binnen no time met prachtig, krullend haar de deur uitstapt!