Beste dikke krultang voor grove krullen

2022 - Getest en vergeleken
Beste krultang 2021 - Max Pro Twist

Een video review voor elke krultang

Mooie grove krullen zijn ideaal voor wat langere lokken. Maar welke krultang kies je? Wij testte de drie bestverkochte dikke krultangen van het moment. Deze krultangen kunnen ook gebruikt worden bij kort haar om een mooie slag in het haar te creëren.

In deze gids:

Dé beste dikke krultang voor grove krullen

Max Pro Twist 25mm

De beste koop voor 2022

Andere dikke krultangen getest

Remington Pearl Pro Curl Ci9532

Philips Stylecare Prestige

5/5

Beste dikke krultang 2022

Video afspelen

Mooie, budgetvriendelijke krullen, de Max Pro Twist geeft ze je! Misschien denk je dat je een duurdere krultang moet kopen voor een mooier resultaat. Deze dikke krultang bewijst je dat dit niet hoeft. Je plaatst de tang best bovenaan je lokken en draait ze er vervolgens rond. Dus niet onderaan beginnen. De tang heeft namelijk geen ‘klipper’ de je lok vastklemt. De krultang is volledig keramisch en gebruikt ionentechnologie. Extra bescherming voor je lokken dus. Voor de minder handigen onder ons (inclusief ik), beschermt de bijgeleverde hittebestendige handschoen ook je handen. 

De Max Pro Twist heeft een groot temperatuurbereik. Van 80 tot 220 °C. Zo kies je de perfecte temperatuur voor jouw haar. Een handig extraatje is dat de krultang zich vanzelf uitschakelt na 1 uur. Mocht je hem bijvoorbeeld vergeten uit de stekker te halen, kan dit geen kwaad. 

Resultaat
Je kan grotere lokken nemen, met losse, grove krullen als resultaat. Schud ze los met je handen en je hebt een mooie bos krullen met een nonchalante touch. 

Resultaat Max Pro Twist 25mm Krultang
Resultaat Max Pro Twist 25mm Krultang
4.5/5

Beste dikke, automatische krultang

Video afspelen

Een automatische krultang die je niet meer laat sukkelen, handig! Ik vroeg me toch af hoe dat me af zou gaan. Op het eerste gezicht ziet het er behoorlijk complex en wat beangstigend uit, omdat het lijkt alsof je haar er snel kan in vastdraaien. Dit toestel rolt je lok namelijk vanzelf op… Let’s try!

Al snel bleken mijn twijfels voor niets. Neem een dunne lok haar, draai deze enkele keren om je vinger en plaats vervolgens de krultang op het gedraaide gedeelte van je lok. Houd de grote drukknop ingedrukt terwijl je de lok loslaat. Het toestel rolt je haar op en je hoort een pieptoon wanneer je de tang kan wegtrekken. Dit is een goede hulp en veiligheid. Je weet namelijk wanneer je de krul uit het toestel kunt halen. Perfect om je haar niet te lang te krullen en dus niet te beschadigen (hoewel deze krultang keramische platen heeft).

Voor de temperatuur kies je uit 3 verschillende standen (170, 190, 220 °C) en met een andere knop kies je de tijd dat je lok in de dikke krultang blijft zitten (8, 10, 12 seconden). Voor iets dikker haar neem je best een hogere temperatuur en 12 seconden. Je lok naar links, rechts of beide kanten tegelijk laten draaien? Je kiest het zelf met één knop. Beide kanten tegelijk, levert voor mij persoonlijk het mooiste resultaat op. Dit lukt je dan ook bijna niet met een niet-automatische krultang.

Let op
Zorg ervoor dat je dunne lokken neemt, niet te veel haar tegelijk. Bij de krultang krijg je een soort plastic schijfje om de dikte van je lok te meten. Dit kan je zeker gebruiken. Tijdens het testen blokkeerde de krultang één keer. Dit kwam doordat ik een te grote lok genomen had. De tang schakelt zichzelf dan vanzelf uit als extra veiligheid. Vervolgens kon ik de lok zonder enkele problemen uit de tang verwijderen. 

Resultaat
Losse, iets fijnere krullen. De krul start ongeveer op één derde van je lok, omdat je de krultang moeilijk hoger kunt houden door de grootte van de kop.

Resultaat Philips StyleCare Prestige BHB876/00 Krultang
Resultaat Philips StyleCare Prestige BHB876/00 Krultang
4/5

Beste dikke krultang voor losse beach wave krullen

Video afspelen

De ideale krultang voor losse, beach wave krullen. Goed voor iedereen die subtiele krullen en extra volume wil. De Remington Pearl pro Curl werkt goed en is extra veilig. Veilig voor je haar dankzij de keramische coating en veilig voor brandgevaar. De twee plastic steunen onderaan de tang zorgen ervoor dat je deze veilig kunt neerleggen. De steuntjes hebben dan echter als klein minpuntje dat je haar hieraan kan blijven haperen wanneer je de lok van de krultang laat afglijden. Dit kwam ik tijdens het krullen een paar keer tegen. Een oplossing zou zijn om de krul met je vingers van de tang af te nemen en zo over je duim te laten glijden. Laat de krullen lang genoeg afkoelen (in je hand of met een speldje), zodat ze mooi blijven zitten. Doe je dit niet, dan blijft er niet veel van je krul over.

Hanteer de volgende temperaturen:

130 – 170 °C

Dun haar, beschadigd haar en gebleekt haar

170 – 200 °C

Normaal, gezond haar

200 – 210 °C

Dik haar, moeilijk om te krullen/stijlen

Resultaat 
De krultang is iets dikker, 32 mm, waardoor je een echt beach wave resultaat krijgt. Losse krullen vol volume. Je krijgt een mooie slag in je haar.  Voor kort haar lijkt deze krultang me minder geschikt. De krullen zijn te groot.

Resultaat Remington Pearl Pro Curl Ci9532 Krultang
Resultaat Remington Pearl Pro Curl Ci9532 Krultang

Sirani

Schoonheidsverzorging als rode draad. Sirani werkt ondertussen een 5-tal jaar als therapeute voor permanente Laserontharingen. Hiervoor gaat ze van het ene schoonheidsinstituut naar het andere en komt in aanraking met alle facetten van schoonheidsverzorging.

Max Pro Twist 25mm

De beste koop voor 2022