Droge krullen voorkomen: 4 handige tips

Iedereen met krullend haar heeft wel eens last van droge lokken. Droog haar komt in het hele jaar voor, maar zeker tijdens de zomer. Door de hitte wordt krullend haar vaak een stuk droger en kan het zelfs beschadigen.

In deze gids:

Iedereen met krullend haar heeft er wel eens last van: pluizige, droge krullen. Die droge lokken komen in het hele jaar voor, maar voornamelijk tijdens de zomer en winter. Door de hitte en kou wordt krullend haar vaak droger. Maar nu het écht zomer wordt, kan je alsnog droge krullen voorkomen. In deze blogpost delen we vier handige tips tegen droge krullen!

Hoe ontstaan droge krullen?

Bij mensen met krullend haar staat het beschermlaagje van het haar open, wat ervoor zorgt dat het vocht er snel uit gaat en moeilijk in komt. Hierdoor is het best een uitdaging om krullen gehydrateerd te houden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om krullen te hydrateren. Hieronder zetten we vier tips op een rijtje!

4x droge krullen voorkomen tips

1. Droge krullen voorkomen: eerst water, de rest komt later

Krullend haar heeft water nodig. Sterker nog: water is het allerbelangrijkste voor dit haartype! Echter verschilt het wel per persoon. De meeste krullenbollen moeten hun haar om de dag nat maken om het gehydrateerd te houden, maar er zijn ook mensen die dit een week niet hoeven te doen.

Je hoeft niet iedere keer je haar te wassen om het nat te maken. Je kunt je krullen eenvoudig en snel nat maken met behulp van een plantenspuit. Bij veel mensen zorgt dit reeds voor een wereld van verschil! Maar let op: ook dit hoef je niet iedere dag te doen. Misschien is het al genoeg wanneer je je haar hier eenmaal per week mee opfrist. Dat is een kwestie van proberen. Wil je graag een nog beter voedend resultaat? Meng het water dan met crèmespoeling!

2. Shampoo vervangen door conditioner

Krullend haar ziet er vaak mooier uit als je het niet te vaak wast met shampoo. Gelukkig hoef je niet iedere wasbeurt shampoo te gebruiken. In plaats van shampoo kan je ook prima een conditioner voor krullen gebruiken. Op die manier voorkom je dat je haar z’n natuurlijke oliën verliest, waardoor je haar nog droger en pluiziger wordt. 

Extra tip: laat de conditioner lekker lang in je haar zitten, een halfuur tot een uur, en doe er een douchemuts omheen. Op die manier behoud je een mooi beschermend laagje over je haar heen!

Was je je haar met shampoo? Let er dan op dat je eentje kiest zonder sulfaten en parabenen. Deze ingrediënten doen krullend haar meer kwaad dan goed.

3. Je krullen sealen

Je krullen sealen is belangrijk om het vocht in je haar te houden. Je hoeft hier geen zware oliën voor te gebruiken. Avocado- en jojobaolie zijn ideaal, deze oliën zijn licht genoeg en voelen niet te vettig aan. Een andere mogelijkheid is om aloë vera olie te gebruiken. Deze olie verzwaart je haar ook niet.

Hoe ga je te werk? Dat is simpel: je wast je haar zoals gewoonlijk en dan seal je je haar met de olie. Dit wil zeggen: er met mate insmeren en laten opdrogen. Meer is het niet!

4. Satijnen kussensloop

Tenslotte kan je droge krullen voorkomen door op een satijnen kussensloop te slapen. Satijn is een fijne stof die op een bijzondere manier geweven is waardoor het zo’n binding is. En het beste is: je kunt je krullen ermee beschermen! Satijn haalt geen vocht uit je haar en is ook nog goed voor je huid. Je kunt hier een satijnen kussensloop kopen.

Lees ook: Hoe blijven krullen langer zitten? 6 handige tips!