Je haar krullen zonder hitte te gebruiken: 7 manieren

Je haar krullen met stijltang of krultang is ontzettend mooi, maar helaas slecht voor je haar. Gelukkig kan je ook je haar krullen zonder krultang of stijltang.

In deze gids:

Er zijn namelijk genoeg manieren om je haar te krullen zonder dat er hitte aan te pas komt. Je hebt alleen maar een haarband, sok of T-shirt nodig. Of wat dacht je van krullen met rietjes? Hallo mooie krullen, hallo gezond haar!

1. Haar krullen zonder hitte: rollers

Rollers zijn wellicht de bekendste manier om krullen in je haar te krijgen zonder hitte te moeten gebruiken. Er bestaan verschillende soorten en maten rollers. Het hangt vooral af van het type krullen dat je wilt creëren. Wil je graag golvend haar met veel volume? Dan kies je best voor grotere rollers. Hou je meer van kleine krulletjes? Dan zijn de kleine rollers de beste keuze voor jou. Je creëert het beste resultaat als je haar nog een beetje vochtig is na het wassen, maar niet kletsnat. Daarnaast is het een goed idee om een beetje mousse in je haar aan te brengen voordat je je haar in de rollers rolt.

2. Haarband

Een tweede manier om je haar te krullen zonder hitte te gebruiken, is door middel van een haarband. Door een haarband om te doen en je haar eromheen te krullen, heb je binnen twintig minuten prachtige krullen. Hoe strakker je je haar om de band heen trekt, hoe strakker de krullen zullen worden. Hou je van een natuurlijke look? Rol je plukjes haar dan losjes rond de band. Zorg ervoor dat de haarband minimaal twintig minuten blijft zitten, zo creëer je het beste resultaat.

3. Sokkenknot

Neem een sok en rol hem op van buiten naar binnen zodat je een rondje creëert. Maak een hoge staart, liefst bovenop je hoofd. Vouw de sok om je staart, hou de sok bij het eind van je haar en verdeel je haar in twee. Rol de sok naar boven en zorg ervoor dat je haar helemaal rondom de sok komt te zitten. Zodra je helemaal boven bent, zet je de knot bovenop je hoofd vast en ga je daarmee slapen. Het resultaat? De volgende ochtend heb je prachtige krullen als je de sok weer verwijderd.

4. T-shirt

Je gelooft het misschien niet, maar je kunt zelfs je haar krullen met een T-shirt! Hierbij is het belangrijk dat je je haar vlak ervoor hebt gewassen. Deze manier werkt namelijk het beste als je haar nog een beetje vochtig is, nét niet helemaal droog. Rol het T-shirt helemaal op en maak de uiteindes aan elkaar vast met een elastiekje. Borstel al je haar naar voor, verdeel je haar in verschillende plukken en rol deze rond het T-shirt dat als een soort van aura (halo) op je hoofd ligt. Als je hier een nachtje mee slaapt, zal je de volgende ochtend wakker worden met een mooie bos krullen.

5. Krullen met rietjes

Heb je nog rietjes in huis liggen of wil je de rietjes graag een tweede leven geven? Dan kan je je haar krullen met rietjes! Neem een plukje haar, wikkel dit om een afgeknipt rietje heen en zet deze vast met een plat haarspeldje. Je kunt het rietje los laten hangen of voor de stevigheid hem nog eens extra bevestigen aan je hoofd met het speldje. Bij deze manier is het belangrijk dat je op voorhand een verstevigende mousse gebruikt. Is je haar droog? Spray je haar dan in met een fijne haarspray. En voilà, daar zijn de mooie pijpen krullen!

6. Je haar vlechten

Ook door je haar te vlechten, kan je prachtige krullen maken. Maak twee staartjes en begin bij beide kanten helemaal bovenaan met invlechten. Neem tijdens het vlechten steeds een klein beetje van je haar bij de vlecht en eindig helemaal onderaan. Slaap een nachtje met je vlechten en de volgende ochtend word je wakker met een mooie krullenbos! Omdat je met je vlechten gaat slapen, is het belangrijk om strakke vlechten te maken. Het beste is om dit te doen nadat je je haar hebt gewassen.

7. Knotjes maken

Tenslotte kan je je haar krullen door knotjes te maken. Deze techniek is al heel oud, maar werkt nog steeds heel goed. Je kunt mooie, strakke knotjes maken, maar hier en daar wilde knotjes maken is ook mogelijk. Het resultaat is in ieder geval hetzelfde: mooie, veerkrachtige en grove krullen! Wil je liever geen afdruk in je krul door het elastiekje? Gebruik dan heel dunne, rubberen elastiekjes of kies voor een elastiekje zonder ijzer.

Zo, dit zijn zeven manieren om je haar te krullen zonder hitte te gebruiken. De ene manier duurt wat langer dan de andere, en elke manier creëert een ander type krullen. Probeer het eens en kijk welke manier jou het beste ligt. Veel succes!

Gebruik je toch liever een krultang? Ik heb de 6 populairste getest. Benieuwd naar de beste?