Krullen beschermen in de zomer: 5 tips

Iedereen met krullend haar heeft wel eens last van droge lokken. Droog haar komt in het hele jaar voor, maar zeker tijdens de zomer. Door de hitte wordt krullend haar vaak een stuk droger en kan het zelfs beschadigen.

In deze gids:

Gelukkig kan je jouw krullen beschermen in de zomer. Hoe je dat precies aanpakt, lees je in dit artikel. Wanneer je deze vijf tips opvolgt, kom je met prachtig gezonde krullen de zomer door!

1. Krullen beschermen in de zomer: geef je krullen genoeg vocht

Krullend haar heeft veel vocht nodig. Voldoende water drinken is daarom heel belangrijk, zeker op warme zomerdagen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar welke haarproducten je gebruikt. Geef altijd de voorkeur aan sulfaatvrije haarproducten. Deze producten maken je hoofdhuid niet droog en voeden je haar beter. Gebruik ook tweemaal per week een voedend haarmasker om je haar van genoeg vocht te voorzien.

2. Krullen sealen met olie

Een andere manier om je krullen genoeg vocht te geven, is door middel van een olie. Als je een (leave in) conditioner hebt gebruikt, neem dan een goede olie of serum om je haar hiermee te sealen. Door je haar te sealen, blijft het vocht langer hangen in je lokken. 

Hoe krullen sealen? Verwarm de olie in je handen door met je handen over elkaar te wrijven. Doe je haar tussen beide handen van boven naar beneden om je krullen glad te strijken en zo pluis te voorkomen. Kneed je haar dan van onder naar boven. Heb je zeer droge haarpunten? Dan kan je de sealer ook alleen op je haarpunten aanbrengen.

3. Krullen beschermen tegen chloor

Je kent het waarschijnlijk wel: je gaat het zwembad in en je komt er met droge krullen weer uit. Je krullen beschermen tegen chloor is daarom heel belangrijk. Hoe je dat doet? Dat is simpel! Het enige wat je moet doen is je krullen nat maken met kraantjeswater voordat je het zwembad ingaat. Doordat er schoon water in je haar zit, is het voor chloor, zout en mineralen moeilijker om je haar binnen te dringen.

Let op: soms is de truc met het kraantjeswater niet genoeg en dringen er alsnog stoffen in je haar. Daarom is het aangeraden om je haar na het zwemmen ook goed uit te spoelen.

4. Krullend haar vastmaken tijdens zwemmen

Tijdens het zwemmen is het handig om een badmuts te dragen. Omdat we weten dat dit er niet zo charmant uitziet, is er ook een andere oplossing. Je kunt je haar ook vastmaken door een mooie vlecht te maken. Twee vlechten zijn overigens ook prima! Het beste is om een leave in conditioner in je haar te doen en daarna pas te vlechten. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt. Bovendien zitten je krullen vaak ook nog eens goed als je de vlecht losmaakt!

5. Draag een hoed of pet

Een badmuts ziet er dan misschien niet stijlvol uit, maar met een mooie (strand)hoed of pet maak je jouw outfit helemaal af. Tegenwoordig zijn er tal van prachtige exemplaren! Bovendien zijn deze items ook ideaal om je krullen te beschermen in de zomer. Door een hoed of pet te dragen, komt de zon niet rechtstreeks op je haar en zal het minder snel uitdrogen en/of beschadigen. Probeer het eens en kijk hoe leuk je ermee bent!