informatiekrultang

Welke krultang voor welke krullen?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, er zijn zoveel verschillende merken en typen krultangen. Welke moet je kiezen en welke krultang gebruik je voor welke krullen? Kortom, welke krultang voor welke krullen? We leggen het graag aan je uit, zodat jij de beste krultang aan kunt schaffen om je eigen krullen te maken!

Haartype, welke heb jij?

Er bestaan verschillende haartypen, maar bij welke categorie hoor jij? Bij het kiezen van een krultang wordt er gekeken naar de temperatuur. Kijk naar de specifieke temperaturen waar je de krultang op in kunt stellen.

  • Bij dun en fijn haar is een temperatuur van 180°C goed. Het haar wordt namelijk snel warm.
  • Bij normaal haar kan er gekeken worden naar een krultang van 200°C.
  • Bij dik een grover haar kies je vaak een krultang van 220°C. Dikkere haren worden niet zo snel warm, daarom duurt het ook even voor dikkere haren krullen.
  • Bij geverfde en beschadigde haren is een temperatuur van 180°C goed.

Lengte haren en keuze krultang

De lengte van je haar speelt ook een rol bij de keuze van een krultang. Hoe smaller de buis is, des te beter het geschikt is voor kort haar. Hoe dikker de buis is, des te meer het geschikt is voor lang haar. De richtlijnen daarvoor zijn:

 

0,38 Inch 0,50 Inch 0,75 Inch 1,00 Inch 1,25 Inch 1,50 Inch 2,00 Inch
0,95 Cm 1,27 Cm 1,90 Cm 2,54 Cm 3,18 Cm 3,81 Cm 5,08 Cm
Kort Haar X X
Halflang Haar X X X X X
Lang Haar X X X

 

Verschillende soorten krullen

Welke krultang je kiest, hangt ook af van welke krullen je wil maken. De keuze hangt af van de dikte van de buis, maar ook van de vorm van de buis en het type krultang. De dikte van de krultang is bepalend voor de grootte van je krul. Bij stevige en kleine krullen, geldt een kleine diameter, gemiddeld kleiner dan 1 inch. Bij normale krullen geldt een normale diameter van gemiddeld 1 inch en bij grove krullen of een slag geldt een grote diameter en dat is gemiddeld groter dan 1 inch. De vorm van de krultang is ook bepalend voor het type krul, dus let daar ook zeker op! Bij krullen van een gelijke grootte kan er het beste gekozen worden voor een cilindrische buis, dit is een buis die overal even groot is. Bij krullen van afwisselende grootte hoort een conische buis, deze buis is spits toelopend.

Het soort krultang is ook van belang voor het soort krul. Bij gladde en gepolijste krullen is Curling Iron een goed voorbeeld. Voor natuurlijke krullen is Curling Wand een goede optie. Wil je liever een slag in je haar of wafelkrullen, kies dan een wafeltang. Voor echte mooie spiraalkrullen kies je een Spiraal krultang.

Laat je inspireren, let op je haartype en welke krullen je wil en kies dan de beste krultang!