Hoe creëer je de mooiste steampod krullen?

Veel vrouwen met steil haar dromen van krullend of golvend haar, en daar spelen diverse beauty merken graag op in. Toch is het dikwijls moeilijk om langdurige krullen te creëren zonder je haar te beschadigen. Zelfs met de beste haarproducten krullen! Wil jij je haar krullen zonder het te beschadigen? Dan is de steampod wellicht iets voor jou!

In deze gids:

Met de steampod kan je makkelijk en snel je haar krullen. In dit artikel bespreken we wat een steampod is, hoe het werkt en hoe je de mooiste steampod krullen creëert. Ook vertellen we waarom het gebruik van een steampod serum een goed idee is!

Wat is een steampod?

De steampod werd in 2012 geïntroduceerd door L’Oréal en wordt dikwijls gebruikt door vrouwen om hun haar te krullen of te stijlen. Deze tool helpt je bij het bereiken van het steampod-effect, wat er allemaal om draait om het rechte, gladde en pluisvrije effect op je haar te krijgen. Inmiddels wordt de tool ook gebruikt om mooie steampod krullen te creëren die langer dan normaal blijven zitten. Wanneer je je haar niet wast, zal je maximaal drie dagen langer van je krullend haar kunnen genieten.

Hoe werkt een steampod?

Deze tool is heel gemakkelijk om je haar te stijlen of te krullen. Het apparaat werkt namelijk met stoom en is daarom minder schadelijk voor je haar. Door de hitte van de stoom gaan je haarschubben open en trekt de stoom in de haarvezel. Door de keramische platen van de steampod wordt je haar steil of krullend, afhankelijk van hoe je de steampod gebruikt. Je kunt het gebruiken voor alle haartypes, zelfs als je haar beschadigd is.

Hoe creëer je de mooiste steampod krullen?

Je kunt de steampod dus gebruiken om krullen in je haar te zetten, net zoals je dat met een stijltang zou doen. Check ons artikel: Je haar krullen met stijltang: zo doe je dat! Eén van de grote voordelen van een steampod is dat je haar wordt gestyled door middel van stoom. Zo houdt je haar z’n natuurlijke vocht vast waardoor het zacht aanvoelt. Omdat de steampod wat breder is dan een normale krultang en stijltang, is het soms iets moeilijker om ermee te krullen. Maar geen paniek: wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je steampod krullen maakt!

  1. Draai de steampod naar 200 graden en wacht tot het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt. Daarna kan je aan de slag om mooi golvend haar te maken.
  2. Leg de haareindes van een lok tussen de steampod. Dan draai je deze lok om de steampod heen zoals je dat normaal gezien met een stijltang zou doen. Wacht even en probeer de steampod zo voorzichtig mogelijk uit je haar te draaien.
  3. Ben je klaar met deze lok? Neem dan de volgende lok en draai je haar in tegenovergestelde richting om de steampod. Dit doe je vervolgens met alle lokken.
  4. Zodra je haar is afgekoeld, werk je je krullen best af met een beetje steampod serum in de puntjes.

Waarom een steampod serum gebruiken?

Nadat je je haar hebt gekruld met de steampod, raden we aan om een steampod serum te gebruiken. Door het gebruik van dit serum zorg je voor een optimaal resultaat na het stylen van je haar zodat je krullen langer blijven zitten. Wanneer je een steampod en serum van hetzelfde merk gebruikt, zijn deze producten op elkaar afgestemd waardoor je het beste resultaat bekomt.

Het steampod serum is ook nog eens verrijkt met verzorgende oliën die helpen bij het beschermen en herstellen van je haar dat tijdens het krullen in contact komt met hitte. Het serum maakt je haar pluisvrij en zorgt ervoor dat je haar z’n natuurlijke glans behoudt en zacht aanvoelt. Alleen maar voordelen dus! Het steampod serum is heel gemakkelijk te gebruiken en ziet er goed uit bij zowel krullend als golvend haar. De beste tip is om een beetje serum op je vingertoppen aan te brengen om zo je krullen meer definitie te geven. Als je het fijn vindt, kan je nog een extra steampod haarcrème gebruiken om je krullen nog zachter te maken!

Je leest het: een steampod biedt veel voordelen. Het werkt op stoom en is hierdoor gezonder voor je haar. In combinatie met een serum en/of haarcrème creëer je prachtige steampod krullen! Een bijkomend voordeel is dat deze tool geschikt is voor alle haartypes, dus ook als je haar droog en beschadigd is kan je dit apparaat gebruiken. Wij zijn er alvast helemaal fan van, jij ook?