Uncategorized

Kan je een krultang gebruiken op een pruik?

By 3 October, 2019 October 6th, 2019 No Comments

Veel mensen willen hun pruik vormen en mooi maken voordat ze deze opdoen. Van stijlen tot krullen het kan vaak allemaal. Om krullen in je pruik te krijgen heb je een krultang nodig. Om te weten of je een krultang kan gebruiken op je pruik is het heel belangrijk  om te weten waar de pruik van gemaakt is. Afhankelijk van het materiaal van de pruik zijn er diverse manieren om je pruik te stylen. 

krultang pruik

Synthetische pruiken

Bij een synthetische pruik heb je wat basis styling nodig. Synthetische pruiken zijn gemaakt van polyester of polyamide (nylon) vezels. Een synthetische pruiken kunnen erg in kwaliteit verschillen.

Een carnavals pruik is bijvoorbeeld gemaakt om maar een paar keer per jaar te dragen. Synthetische pruiken van een betere kwaliteit zijn gemaakt om meerdere keren per jaar te dragen. Je kunt vaak in de verpakking of bijsluiter kijken welke soort jij hebt.

De meest voorkomende soorten zijn: Kanekalon of toupelon vezel, betex vezel, vital vezel en cyberhaar. Kanekalon is vaak iets dikker. Betex vezel kan worden gestyled tot 150 graden. Vital vezel blijft perfect in model. Cyberhaar valt soepel en kan tegen hitte, is wel vaak duurder. Bij de meeste soorten synthetische pruiken kan je op de volgende manieren krullen creëren. 

Manier 1:
Borstel de pruik. Pak daarna een pluk van ongeveer 3 tot 4 cm en draai het plukje in een rol. Verpak dit rolletje in met aluminium folie. Gebruik nu een stijltang op het ingepakte stukje haar. Verwijder de folie wanneer het is afgekoeld. 

Manier 2:
Manier twee is natuurlijk de krultang. Deze manier is nog niet zo gemakkelijk als je misschien zou denken. Wat je altijd moet onthouden is dat je de krultang niet hoger zet dan 160 graden. Anders kan je de pruik beschadigen of in het ergste geval kapot maken. Ook moet je altijd zorgen dat de pruik klitvrij is! Ook moet je niet vergeten om de krul vast te zetten met een clipje of speldje tot dat deze is afgekoeld. 

Voor de rest is het handig om synthetische pruiken te wassen tussen krul en stijlbeurten door.  

Maar je kunt ook kiezen voor een ingewikkeldere kapsel waarvoor je aan de slag moet met wefts, foam en hotglue. 

Kunstvezel pruiken

Bij kunstvezel kan de pruik niet goed tegen warmte of hitte. Gebruik daarom nooit styling-apparaten die met warmte werken. Een krultang valt hier natuurlijk onder. 

Was een pruik van kunstvezel alleen als het echt nodig is. Gebruik liever een geurbuiltje. Als je de pruik toch was omdat het echt nodig is doe dit dan in koud of lauw water. Probeer niet te wringen of wrijven! Dit is slecht voor de pruik. Als de pruik dan gedroogd moet worden, probeer dan te deppen met een handdoek. 

Pruiken van echt haar

Bij pruiken die gemaakt zijn van echt haar zijn er geen beperkingen. Volgens verhalen op internet zijn pruiken van echt haar een wereld van verschil met pruiken van synthetisch materiaal. De meest genoemde verhalen zijn dat pruiken van echt haar minder prikken en kriebelen dan pruiken van ander materiaal.

Ook zeggen veel klanten dat de prijs/kwaliteit verhouding beter is en dat je ze beter kan verzorgen en stylen. Dit laatste is volgens ons ook zo. Zoals je hierboven kunt lezen kunnen niet alle synthetische pruiken even goed tegen hitte. Het belangrijkste voordeel is en blijft natuurlijk dat pruiken van echt haar super echt ogen.

Ben je van plan om een pruik te kopen van echt haar? Let dan op dat je dit bij een specialist doet. Deze specialist moet goed kijken naar hoe je haar voorheen was en een aanbod op maat doen. Eén van deze specialisten in het vak is EchtHaar Kliniek. De haarwerkenvan EchtHaar Kliniek zijn allemaal uniek! En niet te onderscheiden van echt haar.