informatiekrultang

Krullen maken met een krultang: zo doe je dat

By 2 July, 2017 July 3rd, 2017 No Comments

Je wil graag krullen, maar hoe gebruik je de krultang op de juiste manier? We leggen het je uit! Krullen maken is namelijk niet iets wat je zomaar moet doen! Lees daarom voor gebruik ook altijd de gebruiksaanwijzing van het apparaat door. Aan het einde van het artikel is een filmpje toegevoegd, ter verduidelijking hoe je een krultang kunt gebruiken. Het gebruik kan altijd per krultang variƫren. Met name de opwarmtijd is per krultang verschillend. Let er bij de aanschaf goed op welke krultang je koopt voor je haren. Het kan namelijk per haartype sterk variƫren welke krultang je het beste kunt gebruiken. Sommige krultangen kunnen bij alle haren krullen maken, maar niet allemaal! Krullen met een krultang vraagt veel geduld, doe het ook niet wanneer je haast hebt! Trek er ruim de tijd voor uit, dan krijg je ook het beste resultaat.

Gebruik krultang

De beste krultang gebruik je alleen wanneer je haar droog is. Bij het gebruik van de krultang bij nat haar, kan je haar beschadigd raken. Natuurlijk wil je dat voorkomen! Daarom raden we je aan de krultang dus echt alleen te gebruiken bij droge haren! Een ander nadeel bij het gebruik van de krultang bij nat haar, is dat je vaak slappe en mislukte krullen krijgt. Het mooiste resultaat krijg je dus met droog haar!

Haren beschermen

Het is mogelijk om je haren extra te gebruiken voor het krullen maken. Een speciaal beschermend serum of een beschermende spray raden wij je aan. Jouw haren worden beschermd tegen de hitte die het apparaat afgeeft.

Hoe krultang gebruiken? Stap voor stap!

Krullen maken, iets waar veel mensen erg veel zin in hebben, maar soms ook tegenop kijken. We leggen het je daarom stapsgewijs uit!

  • Werk met kleine plukjes haar. Het werkt niet fijn wanneer al je haren los hangen. Verdeel je haren en zet ze vast.
  • Je pakt eerst een haarlok en deze wikkel je om de krultang. Houd hem dan een paar seconden op zijn plaats zodat het haar gelijkmatig opgewarmd kan worden. Zo kun jij de mooiste krullen maken.
  • Laat dan de krultang voorzichtig van de krultang glijden. De krul kan nu afkoelen.

Soms wil je wel sneller klaar zijn, maar neem de tijd als je je haren wil krullen! Blijf altijd met kleine hoeveelheden haar werken.

Tips krullen maken

Let er goed op dat je de krultang niet te lang in je haren laat zitten. Het is logisch, maar het wordt vaak vergeten! Door de hitte kunnen je haren beschadigd raken en dat wil je altijd voorkomen! Het is toch fijner dat je een keer een mislukte krul hebt (welke je opnieuw kunt maken), dan wanneer je haren langdurig beschadigd zijn.