Haar krullen met krultang: voorkom deze 7 fouten

Niets is irritanter dan als je een uur met de krultang bent bezig geweest, je krullen binnen de kortste keren weer uitzakken en je opnieuw kunt beginnen. Om dit te voorkomen, hebben we in deze blogpost zeven veelgemaakte krultang fouten op een rijtje gezet. Uiteraard vermelden we er ook de oplossingen bij zodat je altijd met prachtig golvend haar de deur uit kan stappen!

In deze gids:

Haar krullen met krultang: je haar niet goed preppen

Je haar goed preppen is de basis voor een mooie bos krullen die de hele dag blijft zitten. Start altijd met een product dat je haar beschermt tegen de hitte, bijvoorbeeld een heat protection spray, en föhn je haar dan helemaal droog. Hierdoor zullen je haarschubben sluiten waardoor je krullen beter zullen houden, nadat je de krultang gebruikt. Daarnaast voorkomt dit product dat je haar gaat beschadigen en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Als je ook nog een sterke mousse gebruikt, dan blijven je krullen langer zitten.

De verkeerde krultang gebruiken

Een tweede fout die veel wordt gemaakt, is dat de verkeerde krultang gebruikt wordt. De keuze van de krultang is afhankelijk van het type krullen dat je wilt maken. Hierbij is de diameter van de krultang heel belangrijk. Wil je golvend haar en grote krullen? Gebruik dan een krultang met een diameter van 25 millimeter of groter. Liever een bos krullen met veel volume? Dan is een krultang met een diameter van 14 millimeter of kleiner een must. Wanneer je de krullen niet te klein en niet te groot wilt, maar van gemiddelde krullen houdt, is een tang met een diameter van 15 tot 24 millimeter de beste keuze.

De verkeerde temperatuur instellen

Eens je de juiste krultang hebt gevonden, is het ook belangrijk dat je de temperatuur zelf kan instellen. Heb je fijn, beschadigd en/of gekleurd haar? Dan houd je best een temperatuur onder de 90 graden aan om te voorkomen dat je haar nog meer beschadigt. Je verhit de plukken ook best niet langer dan een paar seconden. Heb je reeds golvend haar of dik haar? Dan kan je de temperatuur hoger instellen, bij voorkeur tussen de 90 en 150 graden. In dit geval kan je de plukken wat langer in de krultang houden. Begin liever wat lager en kijk hoe je krullen erop reageren. Als het nodig is, kan je nog altijd een beetje hoger gaan.

Krullen in de foute richting

Wil je je haar krullen? Bepaal dan eerst waar je je scheiding wilt hebben. Dit is immers belangrijk voor de richting van de krul. Hou je van een natuurlijke look? Krul je lokken rond je gezicht dan van je gezicht af. De rest van je lokken kan je afwisselen. Ook de manier waarop je de krultang vasthoud is bepalend voor het type krullen dat je uiteindelijk creëert. Wanneer je de krultang verticaal houdt, creëer je een lossere krul. Als je de krultang horizontaal houdt, krijg je een strakkere krul.